• Gertrud Blinkenberg
  • 24 år
  • Stud.scient.pol, Københavns Universitet

Mød vores praktikant Gertrud – og bliv selv praktikant i Tænketanken Mandag Morgen!

I Tænketanken Mandag Morgen søger vi lige nu ambitiøse, engagerede og nysgerrige studerende med en samfundsvidenskabelig toning i uddannelsen, som vil være en del af vores faglige arbejdsfællesskab. Mød en af vores nuværende praktikanter her.

Gertrud Blinkenberg startede som praktikant i Tænketanken Mandag Morgen i januar 2023, og er til daglig statskundskabsstuderende på Københavns Universitet. Hun fortæller, at hun blandt andet søgte stillingen, fordi hun ville sætte sine kompetencer fra studiet i spil:

Først og fremmest ville jeg gerne opleve, hvordan man arbejder i en anerkendt, politisk og uafhængig tænketank – og så var det en god mulighed for at bruge de kompetencer, jeg har med mig fra studiet. Og så er det bare et plus, at jeg kan være med til at præge samfundsudviklingen med dagsordenssættende analyser og debatter i samarbejde med mange, interessante samarbejdspartnere, forklarer Gertrud.

I Tænketanken Mandag Morgen bliver man typisk en del af flere forskellige projektteams og her indgår praktikanter i opgaveløsningen på lige fod med resten af teamet. Her er der rig mulighed for at sætte sit præg på opgaveløsningen og samtidigt lære af sine kollegaer. Begge dele sætter Gertrud stor pris på:

Min hverdag i Tænketanken er lærerig, dynamisk og udfordrende. Som praktikant tilknyttes man et eller flere projektteams, hvor man i teamet arbejder tæt sammen om et projekt, som man også får lov at præge fagligt. Det er enormt spændende at komme helt tæt på processen i et projekt på den måde, fortæller hun.

Foruden det faglige er der højt til loftet i Tænketanken Mandag Morgen. Teamet er ungt og de indbyrdes, sociale relationer vægtes højt. Blandt praktikanterne og studentermedhjælperne i afdelingen er der en særlig tæt tilknytning:

– Jeg vil beskrive Tænketanken Mandag Morgen som en meget tryg arbejdsplads, hvor man kommer tæt på sine kollegaer. Jeg oplevede fra start, at der er et rigtig godt socialt miljø uden ’spidse albuer’. Derimod er der plads til grin, jokes og masser af sociale arrangementer såsom fredagsbarer, kollegafitness og bogklub – man bliver nemt en del af fællesskabet! Der starter også flere praktikanter samtidigt, hvilket fungerer rigtig godt, så man får en ’tæt gruppe’, man kan relatere til. Jeg kan virkelig anbefale at søge praktik i Tænketanken Mandag Morgen!

Hvis du vil følge Gertruds anbefaling, kan du læse mere om og søge jobbet her.