TechReal samler unge fra hele landet om at forholde sig til, hvordan vi i Danmark skaber verdens mest velfungerende, digitaliserede demokratiske samfund.

Hvad er TechReal?

TechReal – Ungdommens techtopmøde er et initiativ, der skal styrke digital dannelse hos elever på ungdomsuddannelser.

12. oktober forvandles Københavns Professionshøjskole til et ungdommens kongrescenter for teknologi. 800 elever fra ungdomsuddannelser fra hele Danmark vil bevæge sig rundt mellem en række temascener fordelt på tre etager. På hovedscenen løftes de største dagsordener med besøg af danske og internationale topnavne fra både politik og teknologisektoren. Her vil være oplæg, samtaler og debatter, der engagerer og udfordrer elevernes viden og holdninger, og som inviterer dem til at reflektere over det samfund, de er en del af.

Forud for topmødet har eleverne haft mulighed for at gennemføre en workshop (opvarmningsdebat) og en videokonkurrence, som underviseren kan integrere i undervisningen på skolen.

Grundet stor interesse for TechReal er der på nuværende tidspunkt er der ikke plads til flere klasser til selve techtopmødet den 12. oktober. Ønsker du at blive kontaktet, hvis der kommer afbud, så kan du skrive dig på ventelisten.

Tilmeld ventelisten

Hvis du er interesseret i at deltage som enkeltperson og gæst i techtopmødet kan du tilmelde dig vores gæsteliste.

Tilmeld gæstelisten

Aktiviteter inden Ungdommens Techtopmøde

Opvarmningsdebatter

Inden selve topmødet kan du og din klasse arbejde aktivt med at skabe anbefalinger som skal overrækkes til politikere og tech-repræsentanter. Vi kalder det “opvarmningsdebatter”, og til formålet har vi udarbejdet undervisningsmateriale, som er nemt at bruge for både undervisere og elever. En opvarmningsdebat er tiltænkt at vare et modul og kan gennemføres på 90 minutter. Debatten er planlagt som en workshop og baseret på gruppearbejde, hvor eleverne skal komme med anbefalinger til fremtidens digitale samfund.

Opvarmningsdebatterne skal afholdes på skolen mellem den 15. august og 16. september og kan afvikles på ca. 90 minutter.

Videokonkurrence

Dine elever har mulighed for at vinde en studietur til Bruxelles, sponseret af Microsoft, hvor de blandt andet skal besøge Microsofts hovedkvarter og møde europæiske politikere i Europa-Parlamentet.

I forbindelse med TechReal har vi igangsat en videokonkurrence, hvor eleverne i hold skal lave en video med fokus på en eller flere muligheder, som den digitale udvikling fører med sig. Til at afgøre konkurrencen har vi nedsat et dommerpanel af unge med viden om tech. Vinderne offentliggøres på topmødet i København den 12. oktober.

Dem kan du møde på Ungdommens Techtopmøde

Margrethe Vestager

Ledende næstformand i Europakommissionen

Kommissær for konkurrence og formand for kommissærgruppen om et Europa Klar til den Digitale Tidsalder

Læs mere

Ane Halsboe-Jørgensen

Danmarks Kultuminister

Læs mere

Christine Sørensen

Nordic Lead – Government Affairs and Public Policy at Google

Læs mere

Anne Marie Engtoft Larsen

Danmarks Techambassadør

Læs mere

Se flere

Unge Advisory Board

Det er en kerneværdi i TechReal-projektet at vi ikke bare er et arrangement for men også med unge. Derfor har vi nedsat et Unge Advisory Board med 10 medlemmer i alderen 15-25 år, som skal hjælpe med at udvikle og forme TechReal.

Asta Gad Jarlshøi
Bestyrelsesmedlem, Kritik Digital

Albert Janssens
Næstformand, Erhvervsskolernes Elevorganisation

Pernille Skaarup
Dataetisk Ungeråd

Zoé Elkjær Nicot
EU-delegat, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)

Frederik Enevoldsen
Næstformand, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)

Phillip Rying
Vinder af DM i Teknologi, 2021

Nadia Schouw
Dataetisk Ungeråd

Christine Ravn Lund
Forkvinde, Dansk Ungdoms Fællesråd

Johann Svane
Venstres Ungdom

Emma Holm Kristiansen
Cheftræner, Furesø eSport, LoL

Hvad end du har spørgsmål til det indholdsmæssige eller praktiske, så tøv ikke med at række ud til os

Sofie Fuglsang, projektkoordinator i Tænketanken Mandag Morgen
Mail: sobu@mm.dk
Telefon: +45 31318069

TechReal arrangeres af

I samarbejde med