Optagelser af EU-debatter

20.04.2022:
Demokrati i Europa: Hvor langt skal vi gå i beskyttelsen af vores principper?

Oplæg af Ph.d.-studerende Regitze Rohlfing-Frederiksen, som forsker i civilsamfundets indflydelse på demokrati i Central- og Østeuropa, herunder hvordan interaktion med EU påvirker den demokratiske udvikling.

Paneldebat med Anne Sophie Callesen (R) og Kasper Sand Kjær (S).

25.04.2022:
Klimaforandringerne kræver handling – gør EU nok?

Oplæg fra EU-chef i CONCITO Jens Mattias Clausen om EU’s nuværende klimaindsats.

I den efterfølgende paneldebat deltager Nikolaj Villumsen (Ø) og Morten Helveg Pedersen (R). Bjarke Møller styrer slagets gang.

02.05.2022:
Skal vi opgive Danmarks forsvarsforbehold?

Vores debat om forsvarsforbeholdet blev indledt med et oplæg af Kristian Søby Kristensen, der forsker i sikkerhedspolitik ved Københavns Universitet om den sikkerhedspolitiske situation i Europa.

Oplægget efterfulgtes af paneldebat med Anne Sophie Callesen (R), Kim Valentin (V), Christel Schaldemose (S) og Alex Ahrendtsen (DF). De diskuterede, om den danske befolkning skal stemme for eller imod en afskaffelse af det danske forsvarsforbehold til folkeafstemningen 1. juni.

09.05.2022:
Kan EU løse tidens store udfordringer?

På Europadagen d. 9. maj kl. 9.00 – 10.30 så vi på, om EU er klar til tidens store udfordringer: klima, krig, migrationsstrømme og meget mere.

Debatten blev indledt med et oplæg fra professor på Center for Europæisk Politik Marlene Wind og efterfulgt af en politisk debat med Sofie Carsten Nielsen (R), Morten Messerschmidt (DF), Morten Løkkegaard (V), Pernille Vermund (NB) og Jeppe Kofod (S).

Om debatrækken

Debatrækken afvikles af Tænketanken Mandag Morgen sammen med Radikale Venstre. Med debatrækken ønsker vi at sætte fokus på centrale europapolitiske problemstillinger og sikre bred involvering i en samtale om EU og Danmark. Europa-nævnet har givet tilskud.