Vi lever i en verden hvor stigende kompleksitet og konstant forandring er vilkår, har det aldrig været vigtigere at fordre begejstring for læring og kreativitet. Desværre mister nogle børn deres motivation og lyst til lære i løbet af skolegangen. Derfor er Tænketanken Mandag Morgen og LEGO Fonden gået sammen om, at spørge børnene selv: Hvad skal der til for at undervisningen styrker motivationen for at lære?

Resultaterne af den nye store landsdækkende børneundersøgelse ”Motiverende undervisning – ifølge børnene” lanceres til en stor konference for centrale skolepolitiske aktører den 15. maj 2024. Her sætter vi undersøgelsens indsigter til debat og med inspiration udefra diskuterer vi, hvordan vi kan gentænke skolen og undervisningen, så flere børn føler sig engageret og motiveret i skolen.

Det endelige program offentliggøres i løbet af foråret, hvor tilmeldingen til live-stream af konferencen også åbnes. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen den 15. maj, hvis du vil følge dagens oplæg og samtaler.

Vil du vide mere om projektet eller konferencen? Så tag fat i analytiker Nini Bertelsen på nini@mm.dk.