Danmarks Techambassadør: “Fremtiden tilhører de unge”

Det er vigtigt, at unge er med til at forme teknologien, mener Anne Marie Engtoft Larsen, Danmarks Techambassadør. Hun glæder sig til at diskutere Danmarks rolle i Tech, når der afholdes TechReal onsdag d. 12. oktober.

 

Anne Marie Engtoft Larsen glæder sig til at diskutere teknologien med de unge til TechReal onsdag d. 12. oktober.

På onsdag omdannes Københavns Professionshøjskole til en storstilet techkonference for unge. 800 elever fra ungdomsuddannelser landet over skal debattere teknologi med toneangivende profiler fra branchen, forskere og politikere.

En af dem, der glæder sig til at møde de unge, er Danmarks Techambassadør Anne Marie Engtoft Larsen. Til daglig pendler hun mellem Silicon Valley, København og Beijing, hvor hun som techambassadør repræsenterer Danmarks interesser, når hun går i dialog med tech-industrien.

 

For techambassadøren giver det rigtig god mening, netop at få de unge i tale om teknologien. Det er trods alt dem, der skal leve med teknologien i fremtiden, forklarer hun.

 

–  Fremtiden tilhører i høj grad de unge, og derfor kan forandring aldrig opnås uden unges inddragelse, medbestemmelse og indflydelse. Jeg ser derfor frem til at diskutere, hvordan vi i Danmark kan gå foran og udnytte vores digitale styrkepositioner til at skabe verdens mest velfungerende, digitaliserede demokratiske samfund, fortæller Anne Marie Engtoft Larsen.

 

Til TechReal skal Anne Marie Engtoft Larsen være med til at høre de unges anbefalinger til teknologien i et internationalt perspektiv. Dem vil hun tage med sig videre i sit arbejde som techambassadør.

 

–  Deres input vil være vigtige i vores løbende dialog med de tech-giganter, der driver de sociale medieplatforme, der bruges i stor stil af børn og unge i Danmark. Derudover glæder jeg mig til at høre, hvad unge er mest begejstrede for ved teknologien. Teknologiens potentiale er enormt – for vores klima, samfund, personlige liv og uddannelse, men det kræver, vi har tillid til, hvordan den udvikles og påvirker vores samfund, siger Anne Marie Engtoft Larsen.

 

Det er vigtigt, at der afholdes arrangementer som TechReal, hvor unge får lov til at møde magthaverne på tech-området. Og det er lige så vigtigt, at beslutningstagerne vælger at lytte til de unge – for de har en afgørende stemme i debatten, fortæller Anne Marie Engtoft Larsen.

 

–  Det er unge mennesker, der kommer til at være med til at skabe vores digitale fremtid og leve med konsekvenserne af de valg, vi træffer i dag. Store dele af de unges liv foregår online, og unge i Danmark er superbrugere af digitale løsninger. De har altså en helt afgørende stemme i den globale teknologiudvikling, som vi bør lytte til og inddrage, f.eks. når vi arbejder for at sikre demokratisk kontrol med de store tech-giganter, mener hun.

 Formålet med TechReal er at engagere unge i den demokratiske samtale om fremtidens digitale og teknologiske samfund. Ambitionen er, at unges perspektiver skal styrkes i debatten om de store samfundskritiske spørgsmål, der vokser ud af den teknologiske udvikling.