Tak for et godt folkemøde – vi ses igen i 2024!

Tænketanken Mandag Morgen deltog igen i år på Folkemødet som arrangør, moderator og med panelister i flere aktuelle debatter om demokratisk deltagelse, grøn omstilling, nordisk sammenhængskraft, børn og unges trivsel og læring, digitale teknologiers indflydelse på vores samfund, identitet og demokrati og meget mere.

Mange af debatterne tog udgangspunkt i tænketankens aktuelle analyser. Det gjaldt blandt andet to debatter på børneområdet – heriblandt debatten Udfordringer i børns digitale liv – ny rapport giver indsigt, hvor mange var mødt op for at høre resultaterne af den helt nye analyse Børns Digitale Liv, der satte rammen for en vigtig samtale om, hvordan vi bedst støtter og beskytter børn, når de går online.

Der var også fulde huse, da Tænketanken Mandag Morgen i samarbejde med LEGO Fonden samlede en række aktører til debatten Når fremtidens skole ikke kan rumme børn med særlige behov, hvor indsigterne fra den endnu ikke-udgivne analyse Motiverende Undervisning dannede rammen for en væsentlig debat om den inkluderende skole.

Tænketanken Mandag Morgen kickstartede den nordiske folkemødestafet

Tænketanken Mandag Morgen og Nordisk Ministerråd samlede i år unge, eksperter, civilsamfundsaktører og beslutningstagere på Folkemødet til debatten Unge udenfor fællesskabet – hvordan får vi alle med?

Debatten i Allinge var den første af fem debatter, som Tænketanken Mandag Morgen arrangerer i en debatstafet på folkemøder og demokratifestivaller over hele Norden.

Kunstig intelligens på programmet

Også repræsentanter fra Algoritmer, Data og Demokrati-projektet (ADD-projektet), som Tænketanken Mandag Morgen driver, var til stede på Folkemødet 2023 for at deltage i debatter om kunstig intelligens på arbejdsmarkedet og i arbejdslivet. Her kunne tilhørende blandt andet blive klogere på, hvordan kunstig intelligens vil revolutionere vores arbejdsliv, hvilke jobs, der i fremtiden vil erstattes af AI-teknologier, og hvilke nye jobmuligheder, der vil opstå som et resultat af implementeringen af AI.

Vi i Tænketanken Mandag Morgen takker alle samarbejdspartnere, panelister og arrangører, der var en del af vores debatter, for tre gode og indsigtsfulde dage i Allinge.

Vi glæder os til næste år!

Se alle Tænketanken Mandag Morgens debatter på Folkemødets hjemmeside