Margrethe Vestager: TechReal giver inspiration

 

I morgen samler vi unge fra hele landet, når der afholdes TechReal – ungdommens techtopmøde på Københavns Professionshøjskole.

 

En af dagens højdepunkter bliver, når de unge skal fremlægge deres anbefalinger til fremtidens tech for toneangivende profiler. En af dem er konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europakommissionen Margrethe Vestager. Når hun ikke har travlt med at udstede bøder til techgiganter, udarbejder hun lovgivning for digitalisering og tech i EU.

 

Teknologien bevæger sig hurtigt. Derfor er det også vigtigt for Margrethe Vestager, at unge stemmer høres i debatten.

 

– Den teknologiske forandring sker, uanset om vi vil det eller ej. Det, der er spændende, er, hvad vi gør med den. Hvad er det for et teknologisk samfund, vi gerne vil have? Nogle af de mest oplagte at lytte til i den forbindelse er selvfølgelig den næste generation, mener hun.

 

Margrethe Vestager håber på, at de unge kan give et frisk blik på teknologien. Hun vil bruge de unges anbefalinger i sit daglige arbejde i EU. Derfor er anbefalingerne et godt værktøj, hun vil benytte i flere henseender.

 

– Både når jeg håndhæver konkurrenceloven, men også når jeg laver strategier og foreslår love for digitalisering, vil jeg have en bedre fornemmelse af, hvad det er for et samfund, de unge gerne ønsker, forklarer Margrethe Vestager.

 

For Margrethe Vestager er TechReal en vigtig mulighed for, at magthavere i tech kan møde næste generation. Derfor mener hun også, at det er afgørende, at de profiler, der deltager, tager de unges holdninger alvorligt.

 

–  Det er helt afgørende, at vi engagerer os så meget som muligt med dette arrangement. Det giver inspiration. Selvom vi har lavet noget tech-lovgivning, bevæger hele den sektor sig så hurtigt. Derfor er det meget spændende, hvad de unge kommer frem til.

 

TechReal arrangeres af Tænketanken Mandag Morgen. Formålet med TechReal er at engagere unge i den demokratiske samtale om fremtidens digitale og teknologiske samfund. Ambitionen er, at unges perspektiver skal styrkes i debatten om de store samfundskritiske spørgsmål, der vokser ud af den teknologiske udvikling.