Hvad er grænseoverskridende, hvad er krænkende og hvad er et angreb på ytringsfriheden, hvis det fjernes fra de sociale medier?

I 2020 undersøgte Tænketanken Mandag Morgen og MEGAFON danskernes tolerancegrænser og holdninger til regulering og ytringsfrihed på sociale medieplatforme gennem en landsdækkende survey og en række kvalitative interviews med juridiske eksperter.

Undersøgelsens resultater og ekspertinterviews præsenteres i publikationen Regulering eller ytringsfrihed på sociale medier – hvordan finder vi den rette balance?, der lægger op til debat.

Tænketanken Mandag Morgen har i samarbejde med MEGAFON undersøgt danskernes tolerancegrænser og holdninger til regulering og ytringsfrihed på de sociale medieplatforme. Det skete gennem en landsdækkende repræsentativ survey og en række interviews med juridiske eksperter.

I denne publikation præsenterer vi resultaterne og stiller spørgsmålet: Hvordan finder vi den rette balance mellem regulering og ytringsfrihed på sociale medier? For hvad er egentlig grænseoverskridende, krænkende, eller et angreb på ytringsfriheden, hvis det fjernes fra de sociale platforme, og hvad er en åben og bramfri debat, som bør kunne finde sted?

Projektets udgivelser

regulering eller ytringsfrihed på sociale medier

Undersøgelse

Medarbejdere på projektet

Lisbeth Knudsen
Strategidirektør

lk@mm.dk

Samarbejdspartnere