Tænketanken Mandag Morgen bliver ny værtsorganisation for 2030-Panelet

Tænketanken Mandag Morgen har i mange år arbejdet med Verdensmålene i en dansk og nordisk kontekst, og fra 1. juli 2023 udvides porteføljen, når Tænketanken Mandag Morgen overtager sekretariatsbetjeningen af 2030-Panelet.

“Vi er virkelig glade for, at 2030-Panelet har betroet os opgaven med at bistå dem med at fremme Verdensmålene gennem viden, debat og handling”, siger Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen, og supplerer: “Som politisk uafhængig tænketank samarbejder vi bredt med organisationer og virksomheder fra alle samfundets sektorer for at skabe indsigt og løsninger for mennesker og samfund. Derfor ser vi også virkelig frem til at understøtte 2030-panelets tværsektorielle arbejde med at fremme verdens vigtigste plan for mennesker og klode.”

Tænketanken Mandag Morgen var en af i alt fire organisationer, der bød ind på at løse opgaven med at sekretariatsbetjene 2030-Panelet. Formand for 2030-Panelet Sara Krüger Falk udtaler i forbindelse med valget af ny værtsorganisation:

“Tænketanken Mandag Morgen kan levere en driftssikker daglig sekretariatsbetjening af panelets arbejde, og har både politisk og strategisk tække. Og dét får vi i den grad brug for, da vi er langt fra at være i mål, når det kommer til indfrielsen af Verdensmålene i både Danmark og globalt.”

De senere år har Tænketanken Mandag Morgen i fællesskab med Global Compact Network Denmark, 2030-Panelet og Altinget stået bag det årlige topmøde Verdensmålsugen, og fonde, virksomheder og organisationer trækker regelmæssigt på Tænketanken Mandag Morgens erfaring med analyser, uddannelser og rådgivning inden for både social og klimamæssig bæredygtighed.

Med værtskabet for 2030-Panelet udvider Tænketanken Mandag Morgen sin portefølje af store tværsektorielle partnerskaber og sekretariatsfunktioner. Tænketanken Mandag Morgen overtager sekretariatsbetjeningen fra Globalt Fokus, som efter seks år giver stafetten videre.

Læs pressemeddelelsen på 2030-panelets hjemmeside