Tænketanken Mandag Morgen bringer børnenes stemme ind i den demokratiske samtale til Folkemødet 2023

Hvordan skaber vi fremtidens bedste børne- og ungeliv? Dét spørgsmål er Tænketanken Mandag Morgen optaget af, og vi er derfor glade for at annoncere, at vi i år har indgået et stærkt samarbejde med LEGO Fonden og Ole Kirk’s Fond om at skabe og afvikle et børne- og ungeunivers med debatter, ny viden, aktiviteter og samvær for børn, unge og voksne på årets Børne- og Ungescenen på Folkemødet 2023 i Allinge. Scenen åbner torsdag den 15. juni kl. 11.00 og løber over tre dage.

På tværs af de tre dage afvikles i alt 15 debatter og en række aktiviteter for børn, unge og deres forældre under overskriften Sammen om en bedre fremtid for børn og unge, som belyses gennem fire aktuelle perspektiver – nemlig Samspil mellem teknologi, leg og trivsel, Børne- og ungeinvolvering, Den legende læring i praksis og Børn og unge med særlige behov.

Direktør i Tænketanken Mandag Morgen, Jonas Keiding Lindholm, fortæller her om visionerne bag Børne- og Ungescenen 2023:

”Det er virkelig et privilegium at stå for Folkemødets eneste børne- og unge-scene sammen med LEGO Fonden og Ole Kirks Fond – for naturligvis skal årets demokrati-festival i Allinge have sit eget debat- og aktivitetsunivers for, med og om børn og unge. Forudsætningerne for det gode børne- og ungeliv er under forandring i disse år, både i fritiden, i skolen, i hjemmet og i teknologien. Det er vigtigt at sætte disse forandringer til debat mellem både eksperter og beslutningstagere – og naturligvis børn og unge selv og sætte spot på de mange svar og løsninger, som vi i fællesskab skal finde.”

Det endelige program offentliggøres på vores hjemmeside til juni. Vi glæder os til at byde alle deltagere på Folkemødet 2023 velkommen til tre inspirerende, lærerige og legende dage på årets Børne- og Ungescene!